Tanıtım

Genel Bilgiler

Programın Amacı

Toplumun değişen gereksinimlerini karşılayabilecek bilgi ve beceriye sahip elemanlar yetiştirip bu bireylere bilgilerini tam olarak kullanabilecekleri iş ve aktivite alanları sağlamaktır. Eğitim süresince sağlanan staj olanakları öğrencilerin kendilerini azami düzeyde geliştirmeleri için büyük fırsat sağlamaktadır. Meslek Yüksekokulu'nun eğitim programı sadece teorik gelişimi hedeflememelidir. Aynı zamanda güçlü bir pratik alt yapıyla eğitim pekiştirilmektedir. İnsan ilişkileri yüksek, sosyal açıdan da olgun bireyler yetiştirmek amaçlanmaktadır sağlanmaktadır.
Kazandırdığı Unvan : Eğitim süresi 2 yıl olan programdan mezun olacak öğrenciler " Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri" unvanı almaktadır.

Programa Giriş Koşulları

ÖSYM Yerleştirme

Staj Ve Uygulama Süresi

Öğrencilere, staj yapabilme konusunda geniş olanaklar sağlamak için birçok seçkin sağlık kurumu ile işbirliği anlaşması yapılmıştır. Her yıl sonunda öğrenciler 1 ay staj eğitimi görmektedirler.

Çalışma Alanları ve İş Bulma Olanakları

Bu programdan mezun olan öğrenciler hastanelerde "Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri" olarak diş laboratuvarlarında, diş kliniklerinde, hastanelerin diş sağlığı ile ilgili birimlerinde ve diş sağlığı konusunda teknik donanım sağlayan işletmelerde çalışabilirler.

Dikey Geçiş Sistemi ile Tercih Edilebilecek Bölümler

DGS sınavı ile aşağıdaki programlara dikey geçiş yapılabilir.

1. Sağlık İdaresi
2. Sağlık Kurumları İşletmeciliği
3. Sağlık Kurumları Yöneticiliği
4. Sağlık Yönetimi

Tarihçemiz

23.08.2007 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında incelenmiş ve 2547 sayılı Kanun’un 2880 sayılı Kanun’la değişik 7/d-2 ve 7/h maddeleri uyarınca, söz konusu teklif uygun görülmüş ve 2017-2018 öğretim yılında Ağız ve Diş Sağlığı Önlisans Programı eğitimi başlamıştır.

Akademik Kadromuz

Dr. Öğr. Üyesi AYŞE MERVE ELGÖRMÜŞ
Öğr. Gör. HATİCE SENA AYHÜN
Öğr. Gör. ÖZGE ŞİŞ

Eğitim Faaliyetlerimiz

Bilim ve teknolojiye dayalı yaklaşım ve yöntemlerle, mesleki ilke ve standartlarıyla ulusal ve uluslar-arası düzeyde tanınan ve tercih edilen bir eğitim vermek amacıyla, staj yapabilme konusunda geniş olanaklar sağlamak için birçok seçkin sağlık kurumu ile iş birliği anlaşması yapılmıştır.

Ağız ve Diş Sağlığı Programı öğrencileri, çağdaş, dünya standartlarına uygun teknolojik ekipmanlarla donatılmış laboratuvarlardan yararlanırlar. Üniversitemizde yeterli düzeyde internet destekli, öğrenci kullanımına açık bilgisayar ortamı mevcuttur. SBÜ kütüphanesi eğitim, öğretim ve araştırmalar açısından yeterli donanım ve veriye sahiptir. Üniversitemiz ayrıca, öğrencilerine ders dışı boş zamanlarında sosyal, kültürel ve sportif etkinlik gösterebilecekleri geniş rekreasyon olanakları sunmaktadır. Ağız ve Diş Sağlığı Programı öğrencilerinin gerek öğrenimleriyle ilgili ihtiyaç duydukları, gerekse derinlemesine araştırma yapmak istedikleri konulara ilişkin geniş bir kitap ve dergi koleksiyonu ile e-veri tabanı mevcuttur. Ayrıca, öğrencilerimizin hepsine tahsis edilebilecek sayıda, teknolojik nitelikleri yüksek bilgisayarlarımız da mevcuttur.

Güçlü yönler ve Değerlendirme:
Uygulama ve staj yapılacak tam donanımlı, tüm diş hekimliği dallarının bulunduğu üniversite hastanesinde çalışmak öğrenciler için en önemli avantajdır.
Diş Protez Laboratuvarının öğrencilerinin ders saati dışında da çalışabilmesi için açık tutulabilmesi bir avantajdır.

Çalışma Konularımız

1-Hastalara koruyucu diş hekimliği ve uygulamaları hakkında bilgi vermek
2-Hastayı tedaviye hazırlamak ve diş hekimine yardım etmek
3-Sterilizasyon ve dezenfeksiyonu doğru bir şekilde yapmak