Lütfen telefonunuzu dik konuma getiriniz.

Geleceğin Profesyonellerini Yetiştiriyoruz: Yüksekokulumuzda MEDEK Akreditasyonu

 

Yüksekokulumuz, eğitim kalitesini uluslararası standartlara taşıma amacıyla 2023 yılının Eylül ayında önemli bir adım attı. Ve Türkiye’de bir ilk olacak MEDEK (Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) akreditasyonu için resmi başvuruyu gerçekleştirerek, süreci Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Şemsi Nur KARABELA'nın liderliğinde  planladı ve uygulamaya koydu.

Akreditasyonun temel amacı, programlarımızdaki öğrencilerin mezuniyet sonrası mesleki becerilerini geliştirmek, işgücü piyasasının değişen ihtiyaçlarına yanıt verebilecek nitelikte, yenilikçi, sosyal sorumluluk bilincine sahip ve sektör tarafından aranan profesyoneller yetiştirmektir.

Eylül 2023'den Aralık 2023'e kadar, her ay birkaç kez düzenlenen periyodik toplantılarla akreditasyon sürecinin yönetimi ve planlaması detaylı bir şekilde incelendi. Bu sıkı toplantı takvimi sayesinde, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler ile Evde Hasta Bakımı programlarının her bir adımı izlendi ve değerlendirildi. Ön Değerlendirme Raporları (ÖDR), yoğun ve özverili bir çalışma sonucunda Mayıs 2024 ayında tamamlanırken, Haziran ayında MEDEK Akreditasyon Portalı'na tüm gerekli veriler eksiksiz şekilde girildi.

MEDEK tarafından Öz Değerlendirme Raporu'nun (ÖDR) Kontrol Süreci aşaması başarıyla tamamlanmış olup Saha Değerlendirmesi aşamasına geçilmiştir. Saha Değerlendirmesi 2024 yılı Ekim - Kasım ayları arasında yapılacak olup tarih MEDEK tarafından belirlenecektir.

Bu süreçte, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Şemsi Nur KARABELA'nın liderliğinde, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Esra ERDEM ve Kalite, Değerlendirme ve Akreditasyon Komisyonu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Tuncay SOYLU'nun başkanlığında, akreditasyon sorumluları Öğr. Gör. Meşkure PAK ile Öğr. Gör. Dr. Nesibe ŞİMŞEKOĞLU'nun olağanüstü katkılarıyla bu önemli adımlar başarıyla tamamlandı. Sürece destek veren diğer kıymetli akademisyenlerimiz Dr. Öğr. Üyesi Ahmet BEYATLI, Dr. Öğr. Üyesi Tuba KUŞMAN SAYGI, Dr. Öğr. Üyesi Siringul Kayyum LUTIPULA, Öğr. Gör. Gülçin ÇAMCIOĞLU ve Öğr. Gör. Ferhat GÜNERİGÖK'e teşekkür ederiz.

Aynı şekilde süreçte önemli görevler yürüten Kalite, Değerlendirme ve Akreditasyon Komisyonu üyeleri; Öğr. Gör. Tanju ÖZSOY, Öğr. Gör. Dr. Rüveyda ALACAHAN, Öğr. Gör. Çiğdem ÖZDEMİR ve Öğr. Gör. Zehra KARADENİZ'in özverili çalışmaları, sürecin başarıyla sonuçlanmasında kritik bir rol oynamıştır.

Bu sürecin başlaması ve oluşturduğu ivme, yüksekokulumuzun ulusal ve uluslararası arenada daha da güçlenmesine ve ilerlemesine önemli katkı sağlayacaktır.