Lütfen telefonunuzu dik konuma getiriniz.

Tanıtım

Genel Bilgiler

Programın Amacı

Endüstriyel kuruluşların ihtiyacı olan iş güvenliğine yönelik personelin yetiştirilmesi ve iş güvenliği organizasyonunun mühendislik düzeyinde olan işletmelerde, mühendisliğin bir alt kademesinde; mühendislik düzeyinde olmayan organizasyonlarda ise işletmenin tüm iş güvenliği sorumluluğunu üstlenebilecek yetenekte nitelikli elemanlar yetiştirmek.

Mezunlarına Verilen Unvan

Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere “Ön Lisans Diploması” ve “İş Sağlığı ve Güvenliği Teknikeri” unvanı verilir.

Eğitim Türü

Tam zamanlı, örgün eğitim verilmektedir.

Dikey Geçiş Sistemi ile Tercih Edilebilecek Bölümler

Programı tamamlayan öğrencilere DGS’den aldıkları puana göre Acil Yardım ve Afet Yönetimi, İşletme, İşletme Yönetimi, İş Sağlığı ve Güvenliği, Sağlık Yönetimi, Sosyal Hizmet bölümlerine geçiş imkanı sunulmaktadır.

 


Tarihçemiz

Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü, İş Sağlığı ve Güvenliği programı 2016-2017 yılında ilk öğrencilerini kabul etmiş ve eğitime başlamıştır.

Akademik Kadromuz

Dr. Öğr. Üyesi AYDIN KARABULUT
Dr. Öğr. Üyesi AYDIN KARABULUT
Dr. Öğr. Üyesi TUNCAY SOYLU
Dr. Öğr. Üyesi TUNCAY SOYLU
Öğr. Gör. ESMAGÜL HAKKIOĞLU TÜYLÜOĞLU
Öğr. Gör. ESMAGÜL HAKKIOĞLU TÜYLÜOĞLU

Eğitim Faaliyetlerimiz

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve İş Güvenliği Programı

 

  Etkinliklerimiz: 
-Yapılan etkinliğin konusu : İstanbul Teknik Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu İş Sağlığı ve Güvenliği Günleri etkinliğine 22-23 Mart 2017 tarihlerinde katılarak öğrencilerin katılım belgesi alması sağlandı.

-Yapılması planlanan etkinlikler: Gelecek senelerde İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili düzenlenen seminerlere katılım sağlanması planlanıyor.

İş Sağlığı ve güvenliği teknikerlerinin görevlerinin ve sorumluluklarının farkına varmaları için hocalarımızla birlikte sıkı çalışma yapıldı.

İş Sağlığı ve Güvenliği teknikeri olarak mezun olan öğrenciler OSGB ‘lerde kurslara katıldıktan sonra ÖSYM’nin hazırlamış olduğu İş Güvenliği Uzmanlığı sınavlarına girmeleri için bilgilendirildi.

İş güvenliği uzmanlığı mesleğinin zorlukları ve büyük sorumluluk aldıklarının farkına varmaları ve bunun için Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve ilgili yönetmelikleri takip ederek çalışmalarını ciddi ve sıkı bir şekilde yapmaları gerektiği hakkında bilgi verildi. 

 

Çalışma Konularımız

 

1- Mevzuata uygun olarak iş yerinin güvenliği ile ilgili gerekli ön incelemeyi gerçekleştirmek olası tehlikeleri tanımlamak ve risk değerlendirmesi yapmak
2-Risklerin kontrol altına alınması için önlemleri tespit ederek, iş yerinde tehlike oluşturan bölgeler ile ilgili gerekli ölçüm ve değerlendirmelerde bulunmak
3-Periyodik olarak çalışma ortamı denetimi ve gözetimi yaparak iş sağlığı ve güvenliğine aykırı olan durumlar için çözümler üretmek
3-İşyerlerinde yapılacak periyodik eğitimler sayesinde işverenleri ve çalışanları doğru ve güvenli çalışma prosesleri ve alışkanları konusunda yönlendirmek
5-İş yerinde yapılacak olan periyodik kontrol ve bakımları planlayarak, hazırladığı planların uygulanmasını sağlamak

Erişim Bilgilerimiz

Sağlık Bilimleri Üniversitesi
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane Külliyesi,
Tıbbiye Cad. No:38 Selimiye, Üsküdar

+90 216 418 96 16 (Dahili: 2404/2405)

 

 

hshmyo@sbu.edu.tr