Tanıtım

Programın Amacı

Gıda, ilaç ve kozmetik sanayinde ekonomik değeri olan tek ve/veya çok yıllık tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimi ile bu ürünlerin kalite kontrolü, muhafazası ve pazara hazırlanması hakkında yeterli bilgi ve pratiğe sahip, kamu ile özel sektörün Ar-Ge destek ve diğer personel ihtiyacına cevap verebilecek nitelikli teknik eleman yetiştirmektir.

TAB programı misyonu

Üretken, araştırmacı, öz güven sahibi, girişimci, yenilikçi, hayat boyu öğrenmeyi ilke edinen, değişen koşullara uyum sağlayan, sosyal sorumlulukları gelişmiş, etik değerlere bağlı, yeterli mesleki teknik eğitim bilgi ve becerisine sahip tıbbi ve aromatik bitkiler teknikerleri yetiştirmektir.

TAB programı vizyonu

İş dünyası tarafından tercih edilen, yenilikçi, çağın ihtiyaçlarına uygun nitelikte ve özgüven sahibi, ekonomiye katkı sağlayacak nitelikli iş gücü yetiştiren, ulusal ve uluslararası düzeyde saygın ve güvenilir bir yükseköğretim programı olmak.

Mezunlarına Verilen Unvan

Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere “Ön Lisans Diploması” ve “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri'' ünvanı verilir.

Eğitim Türü

Tam zamanlı, örgün eğitim verilmektedir.

Dikey Geçiş Sistemi ile Tercih Edilebilecek Bölümler

Programı tamamlayan öğrencilere DGS’den aldıkları puana göre Bahçe Bitkileri, Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması, Bitki Koruma, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Kimya, Tarla Bitkileri bölümlerine geçiş imkanı sunulmaktadır.

Akademik Kadromuz

Dr. Öğr. Üyesi AHMET BEYATLI
Dr. Öğr. Üyesi TUBA KUŞMAN SAYĞI
Öğr. Gör. FATMA ELİF EROĞLU

Eğitim Faaliyetlerimiz

Program Eğitim Amaç ve Hedefleri:

Amaç: Mesleğinin gerektirdiği temel bilgi, beceri ve yetkinliğe sahip olan, mesleki etik ilkeler doğrultusunda tıbbi ve aromatik bitkilerin üretim, işlenme ve kullanılması alanlarında rol alan ve çözüm önerileri geliştiren, yaşam boyu kendini geliştirme becerisine sahip olan, çevreye duyarlı nitelikli Tıbbi ve Aromatik Bitkiler teknikeri yetiştirmektir.

Hedefler: Program sonunda öğrenciler aşağıdaki hedefleri gerçekleştirecektir.

• Tıbbi ve aromatik bitkilerin tanımlanması, yetiştirilmesi, toplanması, depolanması ve değerlendirilmesi konularında bilgi ve beceri kazanmış nitelikli teknik personel yetiştirmek
  • Tıbbi bitkilerin kimyasal bileşenleri ve sağlık etkilerini genel kapsamda bilen ve bu bilgilerini üretimde değerlendirebilen teknikerler yetiştirmek
  • Edindikleri bilgi ve beceriler doğrultusunda etik ilkeleri gözeterek bağımsız üretim yapabilme yeteneklerini geliştirmelerini teşvik etmek, yenilikçi çözüm üretebilme kabiliyetlerini artırmak
  • Toplumun tıbbi bitkiler ile ilgili geleneksel bilgilerin gözetilmesine ve toplumda alan ile ilgili sosyolojik etkileşim ve farkındalığı artırmayı amaçlayan tekniker yetiştirmek